Hur betalar man tillbaka smslån

I Sverige har det blivit oerhört populärt med smslån och många tar dessa, antingen för att de vill köpa något extra eller för att man helt enkelt inte får sin ekonomi att gå ihop. Innan man tar ett smslån så måste man veta att det är väldigt hög ränta och att allt ska betalas tillbaks inom 30 dagar.

Hur gör man för att betala tillbaka smslån?

Det första man måste göra, är att vara säker på att man har tillräckligt med pengar i slutet av månaden att kunna betala alla sina vanliga utgifter samt det smslån man tagit samt den oerhört höga räntan. I regel så får man en räkning som ska betalas och den betalas antingen på banken eller via internet banken.

Att tänka på

Det är väldigt viktigt att man tänker på sin ekonomi och har en budget. Detta gör att man lätt kan se om man har råd att ta ett smslån eller inte. De flesta har inte råd att betala tillbaks sitt smslån och tar ett nytt lån för att betala tillbaks det gamla, det fortsätter så här tills de inte kan ta fler lån och hamnar hos kronofogden.

Om du har tagit ett smslån och inte vet hur du ska betala tillbaks det så är inte ett alternativ att ta ett nytt lån, utan försök i stället att skaffa pengar på annat vis såsom extrajobb, även om det är under en helg eller bara några timmar i veckan. Det första du ska göra är att betala tillbaks smslånet och sedan kan du fundera på vad du ska göra för de extra pengarna du får in. Ett sätt är också att spara pengar så att du inte behöver ta ett smslån.

låna pengar

Leave a Comment