Hur ansöker jag om ett lån?

Det finns lite olika detaljer hos vissa långivare på nätet, men i stort sätt så fungerar en ansökan om ett lån på samma sätt hos alla. Vi tänkte att vi skulle ge dig en liten guide för hur du kan låna pengar igenom en ansökan online. Ta gärna hjälp av våra tips för att så snabbt som möjligt kunna ansöka om ditt lån idag.

lana-pengar-onlineInnan du ansöker om lån..

Alla människor i Sverige har rätt att ansöka om ett lån. Det är däremot inte alla som fyller upp de krav som finns för att kunna låna pengar via snabblån eller SMS-lån. Det är därför alltid en bra idé att läsa mer om regler och krav som finns hos de olika låneföretagen.

Det kan handla om regler som att du inte har haft betalningsanmärkningar tidigare, eller åldersgränser. Information om vilka regler som finns för att låna pengar snabbt finns hos respektive långivare, eller på vår sajt.

Skicka in en ansökan

När du har jämfört olika långivare hos oss, och kommit fram till en långivare du anser vara bra, så är det dags att ansöka. En ansökan skickar du in genom att besöka din långivares hemsida. Där kan du själv välja hur mycket pengar du vill låna, och under hur lång tid. Sedan kommer du att få fylla i dina uppgifter som krävs och skicka in dina ansökan om lån.

Utbetalning

Kort efter att du skickat in din ansökan så kommer du att få svar på den. Du kommer då att få besked om du blivit godkänd, eller inte godkänd till att ta ett lån på nätet. Du kan då acceptera lånet för att starta en utbetalning till ditt bankkonto. Använder du dig av samma bank som din långivare så kan du få en utbetalning direkt. En direktbetalning innebär att du inte behöver vänta längre än 1-3 timmar innan du har dina pengar på kontot.

Anväder du inte samma bank som din långivare så är risken stor att du får vänta lite ytterligare. Dock brukar det aldrig ta mer än 5-24 timmar innan du får in dina pengar med vanlig utbetalning. Det ger en förutsättning för att alltid kunna låna pengar snabbt.

Leave a Comment