Räkna räntor

Det är inte helt lätt att veta exakt hur en ränta fungerar på snabblån online. Trots att alla låneföretag är öppna med sina räntor och har bra hjälp för att du ska förstå villkoren, så finns det lite frågetecken. Vi tänkte här hjälpa dig med att kunna räkna ut räntor och effektiva räntor på dina lån.

Effektiv ränta

Med effektiv ränta så räknas det ut en årlig räntesats för ditt lån eller din kredit. Räntan räknas som att du betalar av en gång varje år. Att räkna effektiv ränta är det bästa sättet för dig att kunna jämföra olika lån med varandra. Den hjälper dig nämligen att se vilket lån som är bäst och billigast. För att få extra hjälp för att se hur man räknar ut effektiv ränta på lån så har vi bifogat en kort video. Där får du mer hjälp för att kunna förstå hur räntor ser ut för olika lån på nätet.

Avgifter & kostnader

Notera gärna att flera långivare på nätet erbjuder dig att låna pengar utan ränta, eller till mycket låg ränta. Det kan alltid vara bra att inte bara kolla på hur stor kostnad dina räntor kommer att ge dig. Det finns långivare som lägger på extra avgifter och kostnader för dina lån. Det är därför aldrig fel att ta del av så mycket information om ditt snabblån innan du väljer att ansöka. Det minskar risken för att du kommer få en överraskande summa att betala för ditt lån.

Betala tillbaka ett lån

För att du ska kunna avsluta ett lån hos din långivare så krävs det naturligtvis att du betalar tillbaka de pengar du lånat + eventuell ränta. Skulle du inte betala tillbaka ditt lån innan den tid som du har fått på dig, så kommer troligen fler kostnader att dyka upp. Vissa långivare väljer att lägga på extra ränta, samtidigt som andra väljer att lägga på en förseningsavgift. Se därför till att du inte slarvar med dina snabba lån online.

Leave a Comment