Låna eller inte låna?

Det kan vara smart att tänka igenom lite saker innan du väljer att ansöka om ett lån på nätet. Till exempel att du har en planering för att kunna betala tillbaka ditt lån, vad du ska använda pengarna till, eller andra saker. Att ta ett snabblån på nätet behöver inte vara speciellt dyrt, men ack så viktigt att kunna betala tillbaka.

Bra anledningar till att låna

lån-bra-anledningarHär nedan listar vi upp saker som kan vara bra att låna pengar till om det skulle behövas. Vissa utgifter och betalningar går inte att vänta på, eller spara till.

  • Till olyckshändelser som för med sig kostnader. T.ex. tandläkarbesök, ett fönster går sönder, eller bilens motor börjar krångla.
  • För att kunna samla flera skulder till en enda klump
  • Viktiga räkningar t.ex. dagisavgift, inkassoskulder, eller böter.
  • Om du har en regelbunden och fast inkomst, och vet helt säkert att du kan betala tillbaka ditt lån
  • Du har dina sparpengar i en fond eller särskilt sparkonto som du inte kommer åt

Dåliga anledningar till att låna

lån-dåliga-anledningarDet finns de människor som sätter sig själva med stora skulder. Detta igenom att ta lån till saker som de inte behöver, eller inte kan betala tillbaka. Även här har vi radat upp saker du inte bör låna pengar till.

  • Lyxkonsumtion utan eftervärde. T.ex. kläder, resor, heminredning och nöje.
  • Du är hårt skuldsatt redan
  • Inte har någon inkomst i dagens läge, och du inte vet med säkerhet att du snart kommer få pengar

Tänk genom ditt lån!

Innan du ansöker så bör du ställa några frågor till dig själv. Behöver jag verkligen detta lån? Kan jag betala tillbaka mitt lån under den bestämda perioden? Hur ser min ekonomi ut nästa månad ungefär? Det finns många människor runt om i Sverige som inte riktigt tänker igenom sina lån och krediter, och hamnar tyvärr i stora skulder till både låneföretag, och till andra. Detta ska förhoppningsvis minska i framtiden, då folk vet ganska mycket om snabba lån online. Tanken med dessa lån är att hjälpa dig, och inte tvärtom!

Leave a Comment