Frågor & Svar

I denna del så tänkte vi rada upp några vanliga frågor som kan dyka upp om du vill ta ett snabblån på nätet. Det kan alltid vara bra att ha så bra koll på ditt lån som det bara är möjligt. Kanske kan vi hjälpa till med att svara på någon fråga inom lån som du funderar över?

Vad är ett snabblån?

Ett snabblån är precis som det låter som. Det är ett lån som oftast går väldigt snabbt att både ansöka om, och få beviljat. Det går även snabbt att få dina pengar överförda till ditt bankkonto. Att använda sig av snabblån eller SMS-lån är därför väldigt bra om du vill låna pengar idag. Ett snabblån innefattar oftast en mindre summa pengar från 500 kronor till 20 000 kronor.

frågor-lån-snabbt-idagHur lång tid tar det för att få ett lån?

I de flesta fall så kan du ansöka och få ditt lån beviljat under bara några minuter/timmar. När du sedan har fått ditt lån beviljat så kommer pengarna som du ansökt om att skickas över till dig. Detta går betydligt snabbare om du använder samma bank som din långivare. Använder du samma bank som din långivare så kommer dina pengar att föras över till dig inom 1-2 timmar. Använder du inte samma bank, så kommer dina pengar åtminstone samma dag, alternativt dagen efter. Det finns helt enkelt gott om hjälp för dig som vill låna pengar snabbt online.

Vilken ränta har mitt lån?

För att få koll på hur stor kostnad det kommer att bli för ditt lån så kan du jämföra bland alla långivare av snabblån som vi rekommenderar. Din kostnad för ditt lån varierar ganska mycket beroende på vilken summa, samt under hur lång tid som du vill låna pengar. Därför kan du alltid få en exakt kostnad av räntor på ditt lån hos den långivare som du vill ansöka lån hos. Du kan även kontakta kundsupporten hos din långivare om det fortfarande skulle uppstå oklarheter.

Vad händer om jag inte betalar tillbaka i tid?

Om du skulle märka att du inte klarar av att betala tillbaka ditt snabblån/SMS-lån under den tid du och din långivare har bestämt. Då kommer eventuella förseningsavgifter att läggas på ditt lån. Det är heller inte omöjligt att den ränta som du har kommer att höjas en smula. Det är därför viktigt att du väljer en betalningsperiod som du kan klara av, samt att du inte lånar pengar utan att kunna betala tillbaka. Du kan läsa mer om vad som händer om du inte betalar tillbaka ditt lån inne hos alla de olika långivare. De flesta har olika regler kring försenade betalningar.

Är snabblån en skum affär?

Nej, snabblån och SMS-lån har varit en bransch som har fått mycket kritik genom åren. Då har vissa oseriösa företag sett till att erbjuda lån med skyhöga räntor och märkliga avtal. Branschen har sedan flera år tillbaka varit hårt granskade av finansinspektionen och konsumentverket. Detta har lett till att de absolut flesta oseriösa företag har varit tvungna att lägga ner, eller skärpa sina regler. Nu följer alla de långivare som vi rekommenderar de riktlinjer som finns från konsumentverket och finansinspektionen.

Kan jag låna pengar på helgen?

Nja, i vissa fall. Det är inte alla låneföretag som håller öppet på helger. Vissa erbjuder dig att låna pengar alla dagar i veckan, samtidigt som andra bara erbjuder dig att låna pengar online på vardagar. Kolla upp vilka öppettider som din långivare har om du skulle vilja låna pengar på helgen.

Kan jag låna trots betalningsanmärkningar?

Ja, det finns låneföretag på nätet som litar på att du kan betala tillbaka ditt lån trots att du har tidigare betalningsanmärkningar. Det vore synd om du med betalningsanmärkningar inte skulle kunna vända dig någonstans om du återigen skulle hamna i en smärre ekonomisk kris. Det är däremot viktigt att du alltid ser till att kunna betala tillbaka ditt lån som du tar. Skulle du inte betala tillbaka ditt lån så är risken stor att dina kostnader kommer att öka.

Leave a Comment