Låna trots anmärkningar

Att låna pengar på nätet är både smidigt och enkelt. Svårare kan det vara för dig som inte riktigt kvalificerar dig till att vara en “vanlig låntagare”. Det kan handla om att du har betalningsanmärkningar som många långivare inte tycker om, och därför drar undan sina lån för dig. Det kan även handla om att du inte har en fast inkomst som kommer med garanti varje månad. Skulle du tillhöra någon av dessa grupper så har du ett något begränsat urval av långivare som kan hjälpa dig. Däremot är det inte alls omöjligt att få ett lån om du vill. Vi hjälper dig med att hitta långivare som kan låna ut pengar trots anmärkningar eller att du inte har en fast inkomst.

monetti-lån
Godkänner betalningsanmärkningar
credway-lån
Godkänner betalningsanmärkningar

Hitta lån utan kreditupplysning

Bland de långivare som vi rekommenderar så finns det ett några som inte väljer att göra en kreditupplysning hos UC av dig. Istället väljer de att lita på att du inte ta ett lån, som du sedan inte kan betala tillbaka. Att långivare väljer att dela ut lån utan UC innebär en större risk för dem, samtidigt som de ger dig en chans att lösa dina ekonomiska problem. Hela systemet bygger på tillit, och det är viktigt för dig att hålla din del av dealen när du lånar pengar. Skulle du inte betala tillbaka ditt lån, så bevisar det att de borde gjort en kreditupplysning och avslå din ansökan om lån.

I vår lista med olika långivare som rekommenderar kan du hitta företag som erbjuder lån utan kreditupplysning. Det är dessa företag som du med betalningsanmärkningar och utan fast inkomst får sikta in dig på.

Kronofogden

Skulle du finnas i registret hos kronofogden så är chansen inte speciellt stor att du får ta ett lån hos bank eller liknande. Det som då kan kännas orättvist är att betalningsanmärkningar kan ligga hos kronofogden under en längre tid. Det innebär att det kan dröja länge innan du har samma rättigheter att ta ett lån eller liknade som andra människor. Det kan vara väldigt orättvist om du nu bara råkat slarva med en parkeringsböter eller räkning, och att du senare i livet straffas hårt för det. Därför har flera långivare valt att ta parti med de som står utanför den grupp som kan bli beviljade ett lån. Därför kan du hitta företag som lånar ut pengar till människor som har hamnat hos kronofogden.

Bli skuldfri

Ett mål för alla som har tagit ett lån borde vara att bli skuldfri. Det är aldrig en bra idé att dra på din massor av skulder som du inte kan betala tillbaka. Det kan leda till att du får allt mindre och mindre pengar, trots att du kanske arbetar lika mycket. Därför gäller det alltid att du håller bra koll på dina räkningar och inbetalningar så att du kan få de understökade. Det finns många exempel på människor som varit pengar-blinda i sin ekonomi, och levt över deras tillgångar. Det slutar oftast inte på ett bra sätt. Det kan leda till depression, flera anmärkningar och i värsta fall att kronofogden kommer och knackar på dörren. Därför är det alltid viktigt att du betalar tillbaka dina skulder i tid, och har koll på vilka de är.

Leave a Comment