Fler skall betala statlig inkomstskatt

Det har nu blivit officiellt att allt fler personer kommer att få betala statlig skatt redan år 2018! Många kan tycka att detta är en god tanke som vänsterpartiet och regeringen har kommit överens om, då det kommer att ge 2,7 miljarder extra till statskassan. De personer som tjänar mycket i månaden kommer att drabbas hårdast av detta, då man avser att sätta av mer pengar som ska betalas in statligt. Däremot är det en god tanke kring att skatten kommer samtidigt att minskas för de personer som har sjuk- samt aktivitetsersättning med en halv miljard kronor. Det blir en win-win situation där de personer som har det svårt kommer att tjäna på detta och de personer som tjänar rätt bra kommer att få mindre i sin plånbok. De gör kanske att personer som har mindre plånböcker också kommer ta färre sms lån idag än i framtiden.

Det man kan konstatera är att allt fler personer kommer att få betala mer bara för att de är höginkomsttagare, och detta kommer enbart att generera en mycket dålig skattepolitik. Många personer kommer också att anse att det här är en politik som regeringen bedriver, och att det därmed också kommer att leda till ett straff bara för att man väljer att satsa på att utbilda sig. Däremot finns det också de förespråkare som menar på att pengarna kommer att behövs då man tjänar på detta till välfärden. Dessutom är det som så att det kommer att minska klyftorna i samhället genom att man genererar att hjälpa de som har det svårt.

Den magiska gränsen för att man ska få betala mer i skatt år 2018 är att man tjänar över 38 200 kronor i månaden, när man har en årsinkomst på ett belopp på 458 800 kronor. Det här kommer då medföra att man får betala in extra till den statliga skatten. Tycka vad man vill om det, men det är nu fastspikat och kommer redan att börja inträffa under år 2018.

tjej som tar sms lån idag

Leave a Comment