Vad händer med plånboken när Trump styr

Det är ännu väldigt osäkert på vad som kommer att hända med ekonomin när Trump tar över som USA:s nästa president. Efter att det amerikanska presidentvalet avslutades i november och det stod klart att Donald Trump blev USA:s nya president så gick den amerikanska dollarn och många börser utför. Den amerikanska dollarn nådde ett nytt bottenrekord. Bara några veckor senare så har börserna och ekonomin ebbat ut och en otrygg stabilitet har lagts sig. Trump blir inte officiellt president förrän i Januari 2017.

Den svenska privatekonomin

Många går och funderar över och oroar sig över hur den svenska privatekonomin kommer att påverkas med den nya presidenten. Kommer man att få mer eller mindre pengar? Det är nästan omöjligt att i dagsläget säga vad som kommer att hända med den svenska ekonomin och även den svenska privatekonomin. Trump har haft en hel del starka åsikter och förslag i sin kampanj mot presidentposten men hur vida han kan och kommer genomföra dem är ännu oklart. Det är många politiker som säger att de kommer göra allt för att få bort Trump som president och även senaten har sagt att de kommer föra sitt bästa för att se till så att Trumps förslag aldrig går igenom.

Huruvida Trump får igenom sina förslag eller inte återstår att se och om hans förslag går igenom så kan och troligen så kommer den svenska ekonomin påverkas. Det är först framåt slutet av Trumps första presidentskap man kan börja se på vad som har hänt med den svenska ekonomin och om svensken har mer eller mindre pengar i sin plånbok. Fyra år kan tyckas som en lång tid och även om ekonomin är i ständig rörelse så rör den sig långsamt och de flesta förändringar kommer långsamt.

Oavsett vad man tycker om Donald Trump och hans politik så kan man enas om att man hoppas att den svenska ekonomin stärks och att svenskarna får mer pengar i plånboken.

trump-ekonomi

Leave a Comment