Skillnader mellan privatlån och sms-lån

Det som både privatlån och sms-lån har gemensamt är att de tillhör kategorin blancolån. De är till för att användas till konsumtion och kräver heller ingen säkerhet. Huvudgruppen som lånen riktar sig till är främst privatperson och dessa lån anses vara perfekta att ta när den vanliga lönen kanske inte räcker till. Det rekommenderas inte att du använder något av dessa lån till exempelvis investeringar eller penningplaceringar. Efter denna korta introduktion kan lånen verka väldigt lika varandra men det skiljer en hel del.

Skillnader mellan privatlån och sms-lån

Ett sms-lån ska gå relativt snabbt att både ansöka om och även få in på kontot. Beskedet om lånet är beviljat eller inte får du direkt upp på dataskärmen och pengarna brukar vara inne på kontot samma dag eller dagen efter. När det gäller privatlån får du vänta mellan 1-3 dagar på utbetalning samt att du måste signa ett pappersavtal. Detta tar ungefär 2-3 dagar och beslut får du preliminärt på skärmen eller så får du ett besked nästa dag. Vissa långivare erbjuder låneavtal på nätet när du legitimerar dig med e-legitimation men då tar det ändå 1-3 dagar innan pengarna är på ditt konto.

För avbetalning skiljer sig också tiden, då sms-lån har en avbetalningstid på 14-90 dagar oftast, men det finns även upp till 1-2 år. För privatlån är den kortaste tiden 1-2 år och den längsta är 12 år, dock kan du hitta långivare som har upp till 14-15 år. Sms-lån har i de minsta beloppen 500 – 1000 kronor medan det kan skilja lite på de större beloppen. Där kan några ha antingen 3000 kronor eller 5000 kronor medan vissa har 20 000 – 50 000 kronor som maxbelopp.

Kraven att få låna skiljer sig också mellan de två lånen då sms-lån har låga inkomstkrav. Det kan också vara godkänt att ha betalningsanmärkningar när man ansöker om sms-lån. När det handlar om privatlån ska du ha en inkomst och det normala beloppet är 120 000 kronor per år och ungefär 95% av långivarna ratar betalningsanmärkning direkt.

Snabblån eller privatlån

Leave a Comment