Ta ett sms-lån

Idag finns det många människor som väljer att ta ett snabbt sms-lån för att kunna ha råd med det man länge har velat köpa. Att ta ett sms-lån innebär även väldigt stora risker och räntorna i sig kan vara väldigt höga.

SMS-lån eller ett annat namn man har för det är snabblån, är en kredittyp där låntagaren som bestämt sig för att ta det kan låna mindre summor väldigt snabbt. Tillsammans med ett mobilabonnemang eller genom att kommunicera med kreditföretaget via SMS kan pengarna finnas väldigt snabbt inne på ens konto. Det som kännetecknas kring när det handlar om SMS-lån, är att låneformen för det är att låntagaren ser till att på ett snabbt sätt låna det önskade beloppet som man behöver. Kredittiden i sig för den här typen av lån är väldigt kort, och det som är viktigt att påpeka är att det rör sig om en rejält hög lånekostnad där räntorna kan vara riktigt höga. I slutändan kan det vara så att kostnaderna för räntorna kan stiga så pass mycket att betalningen av räntorna kan vara mer kostsamma än själva lånet.

När det handlar om de olika lånesummorna som man kan tänkas låna brukar dessa ligga vanligtvis på eller rättare sagt mellan 500 samt 3000 kronor. På tal om lånetid brukar den oftast omfattas av en månads tid. Konsumentverket har vid ett flertal tillfällen påpekat att den effektiva årsräntan kan ligga på 700–800 procent, och det kan i vissa fall även omfattas av betydligt högre effektiva årsräntor.

Idag finns en rad olika företag som erbjuder SMS-lån eller så kallade snabblån till sina kunder. Olika företag, som med allt annat, brukar även erbjuda olika storlekar på lånen samt olika sätt att kunna låna från just det företaget man är sugen på att samarbeta med. Ta noga reda på villkoren innan du tar ett lån.

lana-pengar-idag

Leave a Comment