Oleg Boyko – Smslåns kungen

När det finns lån som är lätta att få beviljade, där pengarna kommer in på kontot bara minuter efter att man bett om lån och där få frågor ställs måste det finnas någon som tjänar på det. Annars skulle det nog inte ens funnits. Att tjäna storkovan på höga räntor genom att erbjuda snabblån är någonting som Oleg Boyko har gjort. Han kallas ofta snabblånskungen och är en av de som tjänar absolut mest på sms-lån.

Oleg Boyko äger sms-låneföretaget 4finance AB som är ett av de ledande företagen inom sms-lån på den svenska marknaden. Vinsten låg år 2015 på 93 miljoner kronor och detta till stor del på grund av de höga räntorna. Räntorna för ett sms-lån ligger på nästan 500 procent. Företagsägaren Oleg Boyko är rankad som en av de rikaste personerna i Ryssland. Utöver företaget som sysslar med snabblån har han även andra företag, exempelvis olika spelföretag online såsom casinospel.

Det har framkommit en del kritik till företaget 4finance AB men Oleg har sällan några kommentarer om vare sig kritiken eller vinsterna.

Hela familjen Boyko är en del av både arbetet med företagen men också av vinsterna. Familjen är en av de rikaste i Ryssland och Oleg Boykos mamma har även sitt namn på en del av företagen som är baserade i Malta. Att se hela Europa som ett potentiellt handelsområde har gynnat Boykofamiljen som är etablerade i många olika länder. I Sverige är det främst sms-lånen som drar in pengar medan det i andra länder är olika andra ekonomiska bitar som genererar miljonerna.

Oleg Boyko smslån

Leave a Comment