Kvinnor är mer försiktig med att ta lån

Anledningar till att en person lånar pengar är många och väldigt varierade. Någon kanske har riktig kris i sin ekonomi och en annan kanske ska låna pengar till att köpa ett hus. Det finns undersökningar som visar att kvinnor  är mycket mer försiktig att ta ett lån. Anledningarna till detta kan vara många.

Att ta ett lån innebär alltid  en inverkan på ekonomin och ska därför alltid övervägas ordentligt. Finns det en annan väg ska den alltid tas. Sedan finns det sånt som är svårt att spara till. Som att köpa en lägenhet eller en annan typ av fastighet. Dessa typer av köp kan ändå ses som en investering i framtiden då man betalar av till sig själv. Genom att varje månad betala av så äger man fastigheten mer och mer och till slut står man där med en fastighet som är värd mycket och inte en krona kvar att amortera på. Då bor man dessutom riktigt billigt.

Det finns också många som tar ett lån för att kunna köpa exempelvis en bil. Det är ofta inte en lika stabil och bra investering som en fastighet men ändå något som är värt något i slutet då lånet är återbetalt.

Framförallt ska man vara försiktig med att ta ett blancolån då dessa lån oftast kan användas till vad som helst och inte behöver vara värt något alls när lånet är återbetalt. Gör därför en bra och stabil kalkyl inför varje beslut om lån som ska göras. Finns det möjlighet att betala tillbaka denna summa varje månad och behöver du verkligen pengarna?

Om män är mer spontana än kvinnor eller bara mer oförsiktiga får lämnas osagt men en tydlig skillnad finns helt klart i hur man tar lån. Alla  borde vara lite mer som kvinnor och därmed lite mer försiktiga innan de tar ett lån.

kvinnor-lån

Leave a Comment