Få skatteåterbäringen tidigare i år 2017

Skatteverket firar in år 2017 genom att lansera en helt ny tjänst som gör att vissa användare kan få sin deklaration utbetalad rekordtidigt. Det pratas om att deklarationen kan återfås redan till påsk om man som användare är snabb nog med deklarationen. För Skatteverket finns det ingen anledning att hålla i pengarna. För att få sin deklaration innan påsk gäller det dock att man gjort klart sin digitala brevlåda innan 2 mars. Dit skickas alla beslut och annan information som kommer från myndigheterna.

Den digitala utvecklingen går i rasande fart och det har varit känt sedan innan att det är mer effektivt att ha en digital brevlåda. På så sätt skickas allt digitalt vilket går snabbare än om man hade skickat det via brev. Mellan den 7 – 8 mars får alla som har en digital brevlåda en deklarationsfil i pdf-format och den 21:a mars öppnar deklarationen. Den 29:e mars måste man ha godkänt sin deklaration för att få pengarna utbetalda till påsk.

Tjänsten har testkörts för att säkerhetsställa att allt kommer gå som det ska. Det man bör vara medveten om som användare är att tjänsten endast fungerar för de som inte gör några ändringar eller avdrag. Vad som händer vid avdrag eller ändringar är att deklarationen måste granskas innan den skickas vidare. Därför får man pengar “senare” och inte vid påsk om man skulle behöva göra detta.

En viktig punkt för att allt skall fungera klockrent är att ansluta sitt bankkonto till Skatteverket. Då kommer pengarna in direkt på kontot. Om man gör allt detta kan man få sina deklarationspengar vid påsk. Ett tips är även att skaffa appen till Skatteverket för att underlätta deklarationen och kunna göra den när du vill i telefonen. Det är givetvis möjligt att gå den gamla vägen för de som inte har något behov av att få skattepengarna utbetalade tidigare.

kivra

Leave a Comment