Här köper du julgranen billigast

Julen står för dörren och det är dags att planera inköpslistor och gå över vad man har och vad man behöver köpa nytt. Något återkommande varje år är julgranen.

Äkta eller plats

Frågan som många också ställer sig är om man ska ha en julgran i plast eller en äkta gran. Det är helt upp till var och en, då många inte tycker det är ju utan en riktigt gran medan andra inte kan ha äkta gran på grund av allergi.

Mångas argument emot plastgranar är att de är fula och konstgjorda och många är det men det finns många fina också, precis som det finns både fina och fula äkta julgranar.

Priserna

Priserna varierar beroende på var man bor någonstans. Detta gäller både plastgranar och riktigt julgranar. En julgran i plast kan kosta mellan 300 kronor upp till flera tusen kronor. De dyrare är i regel större samt finare än en billigare. Många förstår inte hur man kan lägga pengar på en plastgran och framförallt inte några tusen men då en sådan gran varar många år så är det en engångsavgift.

Att köpa en äkta gran kan både vara kul och jobbigt. Det finns även flera olika sätt att köpa en äkta gran. På en del ställen kan man åka ut och välja sin egen gran, redan under sensommaren och hösten, på andra ställen får man själv hugga sin gran. Det vanligaste är dock att man köper sin gran utanför sin matbutik eller på torget. En del granar kan man se och en del är redan inplastade. Att köpa en inplastad är lite som att köpa grisen i säcken, man vet inte vad man får.

Priserna varierar också i landet. Det är alltid dyrare med julgran i storstäderna och billigare i de mindre orterna. För att hitta en fin och billig gran kan man behöva leta lite bland olika försäljare och på olika ställen. Kolla på internet och i tidningen på annonser för julgranar för att hitta det billigaste alternativet i din närhet.

julgranar

Leave a Comment